over ons

over ons

Sint-Lutgardis

Scouts Merelbeke
O2227M [Gouw Land Van Egmont - District Land van Rhode]

Leopold III-laan 19
9820 Merelbeke

Groepsleiding: Anouk Alleweireldt, Charlotte Vander Beken, Helena Rouan

groepsdas
Klik om de google map te activeren

Wat ?

Wij bij Gidsen Sint-Lutgardis, zijn een groep vrijwilligers die ervoor kiezen hun vrije tijd in te zetten om kinderen en jongeren mee te nemen in de filosofie van de scouts! Een hechte leidingsploeg van jonge meiden, oud-leiding, een oudercomité en een groep enthousiaste helpers vormen de basis van onze jeugd(in)beweging! De groepsleiding bestaat uit Delphine, Hannelore en Elena . Bij vragen en opmerkingen kunnen jullie altijd bij hen terecht. Wat doen we? Bij Sint-Lutgardis vind je een leuke meisjesbende! Onze jeugdbeweging wil kinderen en jongeren samenbrengen op zondagnamiddag om samen leuke activiteiten te doen. Maar meer nog : om samen ‘groot’ te worden. Groot in al zijn facetten : groot in vriendschap, in groepsverband, groot in verbondenheid, groot in jezelf overtreffen, groot in samen opgroeien, …. Scouts is geen kinderopvang op zondagnamiddag! Het is een verbintenis, een engagement om je onder te (laten) dompelen in een veilige, uitdagende en verrijkende ervaring... Want samen vertoeven en je amuseren smeedt sterke banden! Het verbreedt je horizon in alle veiligheid. Je durft en kan net dat ietsje meer in groep en met fijne vriendinnen!

Waar ?

Praktisch Waar? Onze terreinen bevinden zich in de Koning Leopold III laan 19 te Merelbeke. Wie? Vanaf 6 jaar of het eerste leerjaar ben je welkom

Wanneer ?

Wanneer? Elke zondagnamiddag vanaf 14u is het verzamelen geblazen op onze terreinen. De kapoenen en kabouters leven zich uit tot 17u; de twee oudste groepen vergaderen tot 18u. In de examenperiodes komen we samen op vrijdagavond van 18u30 tot 20u30 voor alle takken.

Lidgeld ?

Lidgeld voor het werkjaar 2022-2023 bedraagt 56,79 euro. Hiervan gaat er een deel naar de verzekering en een deel naar de scouts voor 4-uurtjes en dergelijke. Starten bij Gidsen Sint-Lutgardis hoeft niet onmiddellijk een jaarengagement te zijn voor nieuwe leden. Pas na 3 vergaderingen moet je beslissen of dit bij jou past of niet. Kom dus gerust eens kijken en voelen of dit jouw ‘ding’ is. Takken Kapoenen: De kapoenen zijn de allerjongste. Zij kunnen starten vanaf het jaar waarin ze de leeftijd van 6 bereiken (1e leerjaar) en blijven 3 jaar in deze tak. Kabouters: Na 3 kapoenen schuif je door naar de kabouters. Ook in deze tak blijf je 3 jaar. Jonggidsen: Zij zijn de jongste groep die vergaderen tot 17u. Na 3 jaar jonggidsen, kan je doorschuiven naar de gidsen. Gidsen: In deze tak krijg je je totemnaam en word je voorbereid om na 2 jaar over te gaan naar de jin. Jin: Zij vormen de oudste groep en gaan samen op buitenlandse reis. Wie na 1 jaar Jin nog steeds niet genoeg heeft van de Lutjes, wordt opgenomen in de leidingsploeg.

groepsfoto